معرفی رشته مهندسی عمران
رشته مهندسی عمران یکی از مهمترین شاخههای مهندسی در کشور است در گروه ریاضی می باشد که به ساخت و ساز و طراحی سازههای طبیعی میپردازد.
رشته مهندسی عمران بر خلاف رشته معماری که به زیبایی سازه دقت میکند، جنبههای فنی سازه را بررسی میکند. مهندسان عمران باید به ایمنی و امنیت سازه توجه زیادی داشته باشند تا افراد با خیال راحت در آنجا حضور داشته باشند.
برای آغاز تمامی پروژههای عمرانی به یک مهندس کارآمد عمران نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبههای فنی و اجرایی، اقتصادی نیز عمل کند. چون اقتصادی بودن، یک اصل در مهندسی عمران است.
نوع پذیرش این رشته به صورت ناحیه ای میباشد.
شانس قبولی در دانشگاه های برتر حدود 600 نفر و در کلیه ی دانشگاه های کشور حدود 15000 نفر است.
مدت زمان تحصیل در این رشته 8 ترم تحصیلی و در یک مدت زمان 4 ساله میباشد.
هدف از این رشته تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در پروژههای مختلف عمرانی در زمینههای ساختمانسازی، راهسازی، پلسازی، برجسازی، سازهها و بناهای آبی، جمعآوری و دفع فاضلاب و غیره مسوولیت طراحی، محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرند.
مهندس عمران در هنگام طراحی هر سازه سعی در ایجاد تعادل میان سه عامل ایمنی، زیبایی و مقرون بهصرفه بودن را دارد .
اگر علاقه مند به این رشته هستید میتوانید رشته مهندسی عمران را از مقطع کاردانی تا دکتری تحصیل کنید.
گرایش های عمران در مقطع کارشناسی ارشد:
مهندسی عمران گرایش مهندسی سازه
مهندسی عمران گرایش مهندسی زلزله
مهندسی عمران گرایش مهندسی ژئوتکنیک
مهندسی عمران گرایش مهندسی حمل و نقل
مهندسی عمران گرایش مهندسی راه و ترابری
مهندسی عمران گرایش ساختمانهای هوشمند
مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت منابع آب
مهندسی عمران گرایش مهندسی سواحل، بنادر و سازههای دریایی
مهندسی عمران گرایش مهندسی محیط زیست
مهندسی عمران گرایش مهندسی خطوط راه آهن
مهندسی عمران گرایش مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی
مهندسی عمران گرایش رودخانه
مهندسی عمران گرایش مکانیک خاک و پی
مهندسی عمران گرایش سواحل
گرایش های عمران در مقطع دکتری:
دکتری مهندسی عمران با گرایش سازه
دکتری مهندسی عمران با گرایش زلزله
دکتری مهندسی عمران با گرایش آب و سازههای هیدرولیکی
دکتری مهندسی عمران با گرایش راه و ترابری
دکتری مهندسی عمران با گرایش سواحل بنادر و سازههای دریایی
دکتری مهندسی عمران با گرایش مدیریت منابع آب
دکتری مهندسی عمران با گرایش حمل و نقل
دکتری مهندسی عمران با گرایش محیط زیست
دکتری مهندسی عمران با گرایش ژئوفیزیک
مهندسان عمران باید تا حدودی به مبانی حساب دیفرانسیل و انتگرال (حسابان)، مثلثات و مباحث متوسط تا پیشرفته ریاضی تسلط داشته باشند. هیچ مهندسی بدون داشتن مهارتهای ریاضی نمیتواند در کار خود موفق شود.
مهارتهای اجرایی (آشنایی با نحوه اجرای عملیاتهای عمرانی نظیر قالببندی، بتنریزی، اقدامات ایمنی و غیره)، آزمایشگاهی (بتن، خاک یا قیر)، طراحی، نقشهبرداری، نقشهکشی، کنترل کیفیت، مدیریت، گزارشنویسی و آشنایی با مباحث مقررات ملی نیز نقش بسزایی در موفقیت مهندسان عمران دارند.
وضایف مهندس عمران: محاسبه و اجرای سازههای مختلف مانند ساختمانها اعم از مسکونی، اداری و صنعتی با سیستمهای سازهای مختلف مانند آجری، بتنی و فولادی و نیز طرح و اجرای سدها، پلها، حفر تونلها، راهها و سازههای آبی و زیر زمینی به طوری که در شرایط معمولی پایدار و در مواقع بحرانی مانند زلزله آسیبپذیری آن به حدی باشد که در ارائه خدمات از پیش تعیین شده دچار نقصان نگردد.
بازار کار مهندس عمران به محیط زیست نیز مربوط میشود و همانطور که گفتیم شاخهای از این رشته مهندسی محیط زیست نام دارد. بنابراین یک مهندس عمران میتواند در راستای حفظ محیط زیست و سالم سازی فضای زندگی انسانها، با شرکتهای دولتی و خصوصی همکاری کند.
مهندسین عمران می توانند دفتر و شرکت خود را تاسیس کرده و شروع به فعالیت نمایند. البته احداث دفتر و شرکت هم کار راحتی نبوده به سرمایه کافی و وقت گذاشتن برای کسب مجوز های مختلف نیاز دارد.
حداقل درآمد این شغل در سطح کارشناسی، 7 میلیون تومان می باشد.
متوسط درآمد مهندسی عمران در آلمان، بیش از ۴۱ هزار یورو در سال است که با نرخ یورو ۲۷ هزار تومان بیش از ۹۲ میلیون تومان در ماه خواهد بود.
متوسط درآمد سالانه در این گروه شغلی در شهر فرانکفورت، بیش از ۴۷ هزار یورو و با اختلاف از همهی شهرهای آلمان بیشتر است.
از کشورهایی که بورس تحصیلی مناسبی برای دانشجویان رشته مهندسی عمران در نظر میگیرند، میتوان به ایتالیا و کانادا اشاره کرد.
به خاطر معضلاتی که در رابطه با مسائل محیط زیستی در کره زمین وجود دارد، توجه به برخی گرایشهای مهندسی عمران، مثل مهندسی محیط زیست و منابع آب رشد بسیار زیادی کرده است. به ویژه در کشورهای پیشرفته مانند امریکا، کانادا، آلمان و انگلستان جذب دانشجویان در این گرایشها در مقاطع بالا بسیار زیادتر از گذشته شده است و دانشگاهها بورسیههای تحصیلی مناسبی برای تحقیق و پژوهش در این زمینهها در اختیار دانشجویان علاقهمند قرار میدهند.
دانشگاه تهران
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه علم و صنعت
دانشگاه صنعتی امیر کبیر
دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تبریز
دانشگاه فردوسی مشهد
0 دیدگاه