
16
شهریور
تفاوت رشته مهندسی شیمی با شیمی کاربردی
اگر نگاهی به دفترچه کنکور بیاندازید با رشته هایی رو به رو خواهید شد که از نظر اسمی و در نگاه اول شاید خیلی شبیه به هم به نظر بیان اما با هم تفاوت هایی دارند
در ادامه به تفاوت ها و شباهت های رشته های مهندسی شیمی،شیمی کاربردی، شیمی محض، کاردانی شیمی آزمایشگاهی و کادرانی علوم آزمایشگاهی میپردازیم.همچنین به بررسی تفاوت رشته مهندس مواد و متالورژی با مهندسی پلیمر هم خواهیم پرداخت.
تفاوت رشته مهندسی شیمی با شیمی کاربردی و شیمی محض
- تفاوت دو رشته ی مهندسی شیمی و شیمی کاربردی در نگرش آنها به علم شیمی است که شیمی کاربردی نگرشی کاربردی به این رشته دارد و از آموخته های شیمی در صنعت استفاده می کند به همین دلیل دانشجویان به مفاهیمی که در صنایع شیمی مطرح است آشنایی داشته و جذب بازار کار می شوند
- ولی در شیمی محض هدف پرورش دانشجویانی است که کار های تحقیقاتی انجام می دهند که در مقطع فوق و دکتری به حل مسئله ناشناخته پی ببرند.
- رشته ی مهندسی شیمی از زیر شاخته های فنی و مهندسی است و در کل نجام می دهند که در مقطع فوق و دکتری به حل مسئله ناشناخته پی ببرند .
- رشته ی مهندسی شیمی از زیر شاخته های فنی و مهندسی است و در کل تفاوت مهندسی شیمی با شیمی کاربردی در این است که مهندس وظیفه طراحی را بر عهده دارد ولی شیمیست ها با کار های ازمایشگاهی و تبدیل مواد برای ایجاد یک ماده جدید سر و کار دارند و درواقع مهندسین با استفاده از اطلاعات شیمیست ها ، مواد شیمیایی را به تولید صنعتی می رسانند .
تفاوت رشته کاردانی شیمی آزمایشگاهی با کاردانی علوم آزمایشگاهی
- کاردان های شیمی آزمایشگاهی با مهارت هایی که طی تحصیل یاد گرفته اند ، می توانند به کارشناسان و متخصصان علوم شیمی آزمایشگاهی در فرآیندهای آزمایشی کمک کنند . تفاوت شیمی آزمایشگاهی و علوم آزمایشگاهی در این است که در آزمایشگاه ها تکنسین های شیمی با استفاده از علوم و تکنیک هایی که می دانند روی مواد آزمایش هایی را انجام داده و مواد تولید شده را از لحاظ کیفی مورد بررسی قرار دهند و اگر مورد قبول بود ، آن را تایید کنند در صور تی که فارغالتحصیل علوم آزمایشگاهی در مقطع کاردانی با نمونه برداری مدفوع ، ادرار و خون و آماده سازی نمونه و آزمایش های مختلف بیوشیمی و هماتولوژی می تواند پزشک را در انتخاب بهترین راه درمان و مقابله با بیماری راهنمایی کند.
تفاوت رشته مهندس مواد و متالورژی با مهندسی پلیمر
- مهندسان مواد از دانش تخصصی خود در مورد مواد مختلف ساختار شیمیایی، نقص آنها، نقاط قوت، استفاده، کاربرد آنها و قابلیت انعطاف پذیری آنها استفاده می کنند و سپس این کار را برای ایجاد مواد جدید یا تطبیق محصولات موجود اعمال می کنند اما رشته مهندسی صنايع پليمر شناخت، طراحی، فرمولاسيون، تحلیل و بررسی خواص فيزيكی و مكانيكی سه مادهی یعنی لاستيك، پلاستيك و كامپوزيت است.
- تفاوت دیگری که این دو رشته با یکدیگر دارند در این است که مهندسان مواد و متالورژی در آزمایشگاه مشغول به کارند درحالی که مهندسان صنایع پلیمیر هم در آزمایشگاه و هم در صنعت مشغولند .
0 دیدگاه